Substàncies estupefaents - Dia 1 Centre Terapèutic
Vés al contingut

Substàncies estupefaents

L’addicció a les substàncies estupefaents és una malaltia crònica i recurrent que afecta tant el cos com a la ment. L’ús d’aquestes drogues pot tenir efectes perjudicials en la salut física i mental, així com en les relacions personals i en la vida laboral.

Símptomes i
senyals d’alerta

Les drogues poden crear una sensació d’eufòria i plaer, però el seu ús continuat pot portar a l’addicció. Les drogues funcionen en el cervell en augmentar els nivells de dopamina, un neurotransmissor que regula l’estat d’ànim i el plaer. L’ús repetit de drogues pot alterar els circuits neuronals i canviar la forma en què funciona el cervell, la qual cosa pot portar a la dependència i l’addicció.

Els símptomes de l’addicció a les drogues poden variar, però alguns dels signes comuns inclouen un augment en la tolerància a la droga, cosa que significa que es necessita més
droga per a obtenir el mateix efecte, així com l’experimentació de símptomes d’abstinència quan s’intenta deixar la droga. Els símptomes d’abstinència poden incloure ansietat, depressió, nàusees, sudoració, tremolors i canvis d’humor.

Contacta’ns
podem ajudar-te

El Mètode Dia1 per la recuperació de l’addicció a les drogues

En el nostre centre de desintoxicació utilitzem el mètode Minnesota, que es basa en la teràpia cognitiu-conductual i en la participació activa del pacient en la seva pròpia recuperació.

Els pacients reben tractament individualitzat i atenció mèdica per a superar la seva addicció i recuperar-se dels efectes perjudicials de les drogues en el seu cos i ment.

El mètode Minnesota inclou diversos components:

La teràpia individual s’enfoca en els problemes específics del pacient, mentre que la teràpia grupal proporciona un ambient de suport i una oportunitat per a aprendre d’altres pacients.

La teràpia cognitiu-conductual ajuda als pacients a identificar i canviar els patrons de pensament i comportament que poden estar contribuint a la seva addicció.

Els grups de suport i els programes de recuperació a llarg termini ofereixen una xarxa de suport i l’oportunitat de mantenir-se sobri a llarg termini.

CENTRE DE DESINTOXICACIÓ A GIRONA

La teva nova vida comença avui.