Sessions psicoteràpia - Dia 1 Centre Terapèutic
Vés al contingut

Sessions psicoteràpia

L’objectiu de les sessions és comprendre el comportament, detectar les emocions i adquirir habilitats de gestió per a millorar la seva qualitat de vida i benestar.

Sessions individual i en grup per una recuperació efectiva

La teràpia psicològica individual té com a objectiu ajudar el pacient a comprendre el seu comportament, emocions i habilitats de gestió per a millorar la seva qualitat de vida i benestar. S’aborda el control d’impulsos, la presa de decisions i altres problemes personals específics.
El que fa que la teràpia individual sigui altament personalitzada són factors com l’avaluació del procés, la identificació de situacions de risc específiques i la capacitat de treballar en temps real sobre els temors que sorgeixen i trobar solucions que s’ajustin als canvis personals. A més, durant la teràpia s’exploren tant els interessos i el projecte de futur del pacient com qualsevol altra preocupació que pugui afectar el seu benestar.

En el tractament psicològic de les addiccions, la teràpia individual amb enfocament cognitiu-conductual és la més utilitzada a Dia 1, i es complementa amb la teràpia de grup, la teràpia familiar o la teràpia de parella i sessions de mindfulness per a treballar els problemes i les emocions.

L’estructura de la teràpia evoluciona a mesura que el pacient progressa. Generalment, es treballen quatre àrees clau durant la teràpia:

  • Àrea personal: es treballa l’autoconcepte, l’autonomia, l’autocontrol i la identificació personal.
  • Àrea familiar: s’aborda la deterioració de la relació que pot haver-se produït durant el temps de consum o la conducta addictiva.
  • Àrea d’oci i amistats: s’explora sobre els interessos actuals i es fomenta el coneixement de noves amistats saludables.
  • Àrea laboral/estudis: es reprenen estudis o activitats laborals a mesura que el tractament avança amb l’objectiu de normalitzar la situació i enfocar-se en el futur.

L’oportunitat de fer sessions terapèutiques en grup es complementaria a la terapia individual . En les sessions grupals la persona genera vincles i crea empatia amb la resta d’experiències. Les sessions grupals també son per les parelles i familiars per tal de poder estar acompanyades durant el procés.

Contacta’ns
podem ajudar-te

“La vida és com anar amb bicicleta, per mantenir l'equilibri cal continuar pedalejant.”
Albert Einstein

CENTRE DE DESINTOXICACIÓ A GIRONA

Creus que un familiar o amic necessita ajuda?